Sunday, 18 November 2012

DubDabDubDab



Assalamualaikum cinta rindu sayang .. hahaha tamak haloba, bukan selalu, jarang pon bukan (>_<)

Alhamdulillah hati gembira jawab first paper, hope paper seterusnya begitu juga. Amin ya Rabb :) Ya Allah berikan hambaMu ini seorang yang bijaksana dan mempunyai kemahiran tersendiri untuk mengingati apa yang hambaMu ini belajar, Amin2 :)

*muka merah macam badut dah(sick), Cik Noraidiba kena sihat, fighting2!!! Jangan nak manja sangat layan sakit tu, hoho satu kira-kira 2 teori .. ya Allah teori lah paling senang buat saya (sebaliknya) chillax. Dah usaha , so lepas ni doa dan tawakal ya Cik Noraidiba, jangan ingat katil dekat rumah je. Bahaha tapi tak tipu menangis belajar bahagian teori2 ni, chill2 jangan stress Allah sentiasa ada untuk hambaNya :)

This final hope can get 3.5 and above, pray for me. Please2 :)


Wednesday, 14 November 2012

Celoteh Noraidiba

InsyaAllah tahun depan umur 12tahun, jangan cemburu :)
Gambar dekat atas itu menandakan saya seorang yang agresif, tapi bukan semua orang nampak melihatnya. Ada gaya seorang pengajar tak , ke usahawan berjaya , ke pengasuh , ke ibu mithali , ke tukang kritik. Hohoho seronok.. Harini buat lawak tapi diri sendiri banyak gelak, apakan daya nak elak stress punya hal. Sambung balik, gambar dekat atas belah kiri itu kelihatan kanak-kanak riangkan, biasalah nak muda kejap. Tahun depan kang makin 'muda' lagi, yabedabedu~ yang kanan pula muka senyum buat-buat, senang cerita senyum paksa. Jangan ditegur apa kes buat gaya sedemikian, ini semua akibat semangat pergi kelas(tipu-tipu) semangat pergi kelas tapi.. ceit ada tapi lagi. 

Umur makin ber+ tapi tidak semestinya kita sudah matang Noraidiba, pengalaman akan mematangkan kita. Janganlah sedih tengok peragai saya yang kadang-kadang tidak serius itu, kadang-kadang itu untuk menghiburkan anda anda dan anda. Kalau tidak suka honest saja

Bila duduk sorang-sorang dinding tengok kita, buku tengok kita, katil tengok kita hampir separuh jiwa lenyap, ececeh ayat nak touching pula. Seriuslah tak tipu, kebenaran. Semua balik rumah raya deepavali dan sambut tahun baru. Saya alone, lonely. Touching lagi(main-main). 

Mata teddybear masuk tidur dulu, adios. Tuit-tuit. Salam Maal Hijrah to all muslims. Maafkan segala khilaf saya. Sayang semua <3

Saturday, 10 November 2012

-SRS-

 


-Saat Minit Jam-

Persamaan membina keserasian, perbezaan itu melengkapkan .. Rezeki Tuhan ada di mana-mana.. Saya bukan pandai berkata-kata, tetapi saya cuba dan saya lakukan untuk menjadi isteri yang solehah buat bakal suami saya kelak .. Mula-mula kita sudah cakap tidak boleh tanpa usaha, itu tiada erti dalam hidup .. Percayalah .. Allah itu sentiasa ada untuk hambaNya .. INGAT .. Kita Nikah cara Islam bukan taksub mengikut adat dan sebagainya .. Maafkan saya terkasar bahasa, kita boleh fikir secara rasioanalnya ..

Ya Allah lindungi hati hambaMu yang lemah ini ...

Jagalah dia dan  peliharalah hati kami berdua ini ...

Bagilah kami sentiasa amal soleh dan beriman masa ke semasa ...

HambaMu ini redha dengan kententuanMu yang Engkau telah tetapkan ...

HambaMu ini mohon agar kami sentiasa terpelihara daripada yang mungkar ...

HambaMu juga mohon kasih sayangMu dan yang memberi segalanya ...

Setiap nafas dan detik hanya Engkau Maha Mengetahui ...

Amin ya Rabb :)

--Cinta itu Fitrah Buat Manusia
--Tulus dari hati Cik Noraidiba Binti Md Jidin




Saturday, 3 November 2012

ya Allah, Lindungi Hati ku

Jodoh kita telah ditetapkan semasa dalam kandungan ibu 4 bulan. 
'Couple' before kahwin tidak semestinya itu jodoh kita.
Cinta after nikah , akan rasa kemanisan suami isteri itu dan juga mendapat barakah Allah Taala.
Jangan terlalu mengharap sesuatu yang belum pasti menjadi kepunyaan kita.
Kumpul pahala bersama suami , bukan dosa bersama pasangan yang tidak sah.

Lindungi hati kita , tingkatkan iman kita .
Iman kita pasang surut , bila surut .. Zikirullah .
Bila terdetik ingin melakukan maksiat .. Mohon ampun kepada Nya .
Pintu taubat sentiasa dibuka kepada yang kembali kepada Nya .

Mohon kemaafan kepada semua jika ada kekurangan dan kesalahan saya selama perkenalan kita.
Wassalam <3