Sunday, 21 October 2012

Hanya Allah yang tahu

Assalamualaikum wbt dan selamat petang :)

Alhamdulillah saya disini sihat-sihat saja dan saya harap begitu juga dengan anda semua :)
Ingin saya buat perkongsian bersama anda semua, insyaAllah :)

Disini saya ingin mengatakan, selagi kita mempunyai emak ayah yang masih ada di muka bumi Allah ini, janganlah sesekali kita abaikan mereka .. Mereka yang telah membesarkan kita, mendidik kita untuk menjadi anak yang soleh dan solehah .. 

Disini juga ya saya ingin menegaskan, jikalau sesuatu yang penting untuk dibuat keputusan contohnya "KAHWIN aka NIKAH" samakan maksudnya ?? Bawalah bincang dengan emak ayah kita, mereka BERHAK tahu ok :)


Just slow talk with our parent, insyaAllah :)

Lagi 1 yang ingin saya tegaskan disini, RESTU EMAK AYAH kita itu penting .. Dengan restu itu juga insyaAllah mahligai yang kita bina akan kekal sampai hujung nyawa .. Amin ya Rabb :)

Yang baik itu datang dari Allah, yang kurang itu datang dari saya sendiri :)
Wassalam <3

Tuesday, 16 October 2012

Pelanggan ku :)

Assalamualaikum wbt dan selamat petang ..

Layan ragam pelanggan kadang-kadang rasa kelakar pon ada .. Takpe-takpe belajar daripada pengalaman, huhu tapi buat saya statement yang mengatakan customer is always right itu bukan boleh guna semua tempat pon, serius .. Ada positif ada negatif juga, alhamdulillah setakat ini tidak pernah kena complain dengan customer ..

Sebagai pekerja kita kena sikap profesional, pelanggan buat muka ke apa ke 'p lantak depa noh' apa yang penting tugas kita semasa bekerja .. Agak-agak customer tengah emosi kan kan muka kita still maintain jee, chillax .. muka orang tu tegang bukan kita , huhu lagi satu yang pentingnya always smile .. Itukan SEDEKAH, tidak perlu dibayar pon :)

Seronok ada customer, lagi-lagi ada customer yang sporting habislah .. Hope sesiapa yang nak bekerja itu kesabaran perlu ada ya, jangan ikut sangat emosi yang mengade-ngade tu .. Semua dah besar boleh fikir mana baik buruk untuk diri masing-masing .. Agak-agak tak boleh tahankan buat ayat pendek but solid .. Lagi satu akal kena panjang nak layan ragam customer yang banyak ngomelnya .. Ulang kata daripada semua itu normal kot bila kita dah bekerja ..

Yang pasti nak mula kerja mulakan dengan nama Allah SAW .. Pujian segala atasNya dan PesuruhNya :)
Bukan nak mula kerja je , sebelum keluar rumah tu juga ya , ke sesiapa yang bawa motor kereta or public transport .. Ada apa-apa yang tidak diingin bacalah surah Kursi, insyaAllah kalian selamat ..

Saya ingin kongsi 1 cerita , dulu masa kerja KLCC dari rumah naik motor ke stesen LRT then letak motor dekat stesen tu , so memang harian kerja lah senang cerita .. 1 hari tu waktu balik shift habis jam 11 malam, sampai stesen LRT Taman Melati, bawa motor sampai lalu dekat sebuah sekolah di ekori satu motor ni, dua orang lelaki .. Masa tu memang gugur jantung juga lah, tapi alhamdulillah dengan baca surah Kursi dan mungkin pengaruh TV yang sangat kuat terlepas daripada orang yang pelik-pelik itu ..

Walau dimana kalian berada beware!!! Jangan nak tunjuk hebat sangat , buat muslimat tu jangan nak sorang-sorang .. Biar berteman , no couples .. except Nikah :)

Terkasar bahasa , mohon maaf daripada saya insan yang kerdil ini ..
Wassalam <3

Saturday, 13 October 2012

BERJUANG NORAIDIBA BINTI MD JIDIN


Noraidiba Binti Md Jidin .. 
Teruskan perjuangan mu sayang .. 
Kesedihan itu ada ubatnya, ubatinya dengan air mata mu .. 
Bukan menangis itu menandakan kita lemah .. Tapi .. 
Itu dapat pemangkin semangat kita kembali, kembalinya kita dalam kedaan yang lega dan penuh ketenangan .. 
ya Allah kuatkan hati hambaMu yang hina ini ..  
Jangan fikir sangat apa yang orang buat dekat kita Noraidiba, buruk baiknya kita mesti orang dapat terima kita seadaanya daripada kita hipokrit .. 
Mungkin .. 
Mereka itu cemburu tengok kita (pujuk hati) ..
Noraidiba pergi tidurlah jam 3.15 pagi dah ni , huhu gara-gara tidur petang ==. Zzz
Selamat pagi semua , jangan nakal-nakal. Semua dah besarkan so jangan nak 'mengedik' sangat .. Terkasar bahasa terover maaf dipinta
Assalamualaikum wbt <3

Friday, 12 October 2012

Perkongsian

Assalamualaikum wbt kepada semua :)


Awak semua doakan saya dapat pergi melawat rumah anak-anak yatim piatu dan rumah-rumah orang tua ya .. saya teringin nak pergi melawat mereka, kalau boleh nak berjemaah makan minum cium peluk mereka .. please please ..dapat jumpa bayi terbuang tu pon kalau boleh saya amik jadi anak angkat or adik angkat ke .. bunyi macam poyo kan , tapi itulah realitinya .. apa pun doakan tau .. kalau nak follow sekali pon takpe .. nak jadi activist .. nak jadi pakar motivasi .. jadi pendakwah bebas pon ok .. senang cite jadi cikgu la .. ececeh businesswomen tetap dihati ku .. salah satu tu mesti kena tercapai juga !!! amin ya Rabb .. (^___^)

Wassalam <3

Sunday, 7 October 2012

.2.0.4.6.0.7.1.0.1.2.


Thanks ALLAH :)
InsyaALLAH panjang umur ketemu lagi 
Maafkan segala kekurangan daripada saya
Tegurlah saya Noraidiba Binti Md Jidin
Care yourself, I always pray for you
*Betulkan niat bersihkan hati 
*Bahagiakan dunia dan akhirat

Hindarilah sebelum terlambat , agak-agak cukup semua boleh dirikan Masjid. Mantapkan Iman mu, sentiasa berdoa kepadaNya, ikhlas terima apa sahaja dan apa yang Allah berikan itulah sebaik-baiknya.

Assalamualaikum :)




Wednesday, 3 October 2012

Ubat rasa gula-gula mesti semua senang je makan ubat tu (^^,)
UBAT SEDAP !!! mata keatas sambil hilang anak mata hitam .. Huu~
Tapi serius ubat memang sedap, tapi kepada pengemar ubat jela ..
Agak-agak siapa yang sakit tu jangan lupa kita nak guna badan kita ni lama lagi , huhu so jagalah kesihatan ya .. Yang takut makan ubat tu, jangan risau ubat tak makan kamu .. Hee~

Saya nak share 1 story, ada seorang hamba Allah ni kan dia demam yang sangat teruk jugalah (cian dia demam masa beday dia) dia demam lama jugalah .. Masa beday dia tu kan , kakak-kakak senior da rancang something nak kenakan dia, tapi apakan daya d sebabkan dia demam, senior-senior tu baling bedak je .. Pastu ada adegan peluk cium-cium (jangan otak kuning sangat korang) ..

Lepas adegan tu , dia memang tak larat dan mampu rehatkan diri diatas katil yang kunun-kununnya selesa gitu .. Paling best sepanjang dia tu demamkan kakak roomate dia tolong jaga sepanjang malam , pastu kakak roomate tolong urut .. (budak tu sggp tak jumpa doc punya pasal tu dmm nak lama2, but2 dia takde la nak ponteng class) huu~

Sepanjang dia demam tu kan ada classmate tolong belikan yang dok lekat kat dahi tu , huu~  terharu jugalahkan , pastu2 ada sorang kakak senior ni bagi coklat .. Pastu2 kakak senior tu nak salam tangan diakan tetiba senior tegur 'demam ke?' tetiba dia nangis (ngade2 kan) hoo~ Dia tu sensitif sikit bila orang tegur depan2 gitu , sob3 ..

*tapi memang serius la dia tu kalau sakit memang degil betul tak nak jumpa doc, pernah sekali tu dia sakit yang teramat, sekali amik kau dapat ubat tutt tutt.. Still taknak makan, tapi apa kan daya dia kena jaga ketat oleh dua orang, terpaksa juga makan ubat tutt tutt tu.. Yes3!!! Padan muka, hee~
*dan sebenarnya juga, dia tak suka makan ubat biji2 tu, dia pernah muntah balik masa makan ubat biji2 tu.. Pastu ngs, seriusly penuh kesabaran juga la kalau dapat orang camni (tersedak)

Peringatan untuk diri ini (huu) dan kalian, jaga diri baik-baik ..
Sakit yang berpanjangan tu kan kan pergi jela jumpa doc, cari doc paling kacak .. Haa mesti korang tak rasa sakit kot, kot la (mcm pernah buatkan, wink3) Tapi serius doc laki ni kan kan lembut kot kalau pesakit dia gegurl , huu~ da2 jangan gatal, yang penting kalian sihat ya  ..