Tuesday, 16 October 2012

Pelanggan ku :)

Assalamualaikum wbt dan selamat petang ..

Layan ragam pelanggan kadang-kadang rasa kelakar pon ada .. Takpe-takpe belajar daripada pengalaman, huhu tapi buat saya statement yang mengatakan customer is always right itu bukan boleh guna semua tempat pon, serius .. Ada positif ada negatif juga, alhamdulillah setakat ini tidak pernah kena complain dengan customer ..

Sebagai pekerja kita kena sikap profesional, pelanggan buat muka ke apa ke 'p lantak depa noh' apa yang penting tugas kita semasa bekerja .. Agak-agak customer tengah emosi kan kan muka kita still maintain jee, chillax .. muka orang tu tegang bukan kita , huhu lagi satu yang pentingnya always smile .. Itukan SEDEKAH, tidak perlu dibayar pon :)

Seronok ada customer, lagi-lagi ada customer yang sporting habislah .. Hope sesiapa yang nak bekerja itu kesabaran perlu ada ya, jangan ikut sangat emosi yang mengade-ngade tu .. Semua dah besar boleh fikir mana baik buruk untuk diri masing-masing .. Agak-agak tak boleh tahankan buat ayat pendek but solid .. Lagi satu akal kena panjang nak layan ragam customer yang banyak ngomelnya .. Ulang kata daripada semua itu normal kot bila kita dah bekerja ..

Yang pasti nak mula kerja mulakan dengan nama Allah SAW .. Pujian segala atasNya dan PesuruhNya :)
Bukan nak mula kerja je , sebelum keluar rumah tu juga ya , ke sesiapa yang bawa motor kereta or public transport .. Ada apa-apa yang tidak diingin bacalah surah Kursi, insyaAllah kalian selamat ..

Saya ingin kongsi 1 cerita , dulu masa kerja KLCC dari rumah naik motor ke stesen LRT then letak motor dekat stesen tu , so memang harian kerja lah senang cerita .. 1 hari tu waktu balik shift habis jam 11 malam, sampai stesen LRT Taman Melati, bawa motor sampai lalu dekat sebuah sekolah di ekori satu motor ni, dua orang lelaki .. Masa tu memang gugur jantung juga lah, tapi alhamdulillah dengan baca surah Kursi dan mungkin pengaruh TV yang sangat kuat terlepas daripada orang yang pelik-pelik itu ..

Walau dimana kalian berada beware!!! Jangan nak tunjuk hebat sangat , buat muslimat tu jangan nak sorang-sorang .. Biar berteman , no couples .. except Nikah :)

Terkasar bahasa , mohon maaf daripada saya insan yang kerdil ini ..
Wassalam <3

No comments:

Post a Comment