Wednesday, 3 October 2012

Ubat rasa gula-gula mesti semua senang je makan ubat tu (^^,)
UBAT SEDAP !!! mata keatas sambil hilang anak mata hitam .. Huu~
Tapi serius ubat memang sedap, tapi kepada pengemar ubat jela ..
Agak-agak siapa yang sakit tu jangan lupa kita nak guna badan kita ni lama lagi , huhu so jagalah kesihatan ya .. Yang takut makan ubat tu, jangan risau ubat tak makan kamu .. Hee~

Saya nak share 1 story, ada seorang hamba Allah ni kan dia demam yang sangat teruk jugalah (cian dia demam masa beday dia) dia demam lama jugalah .. Masa beday dia tu kan , kakak-kakak senior da rancang something nak kenakan dia, tapi apakan daya d sebabkan dia demam, senior-senior tu baling bedak je .. Pastu ada adegan peluk cium-cium (jangan otak kuning sangat korang) ..

Lepas adegan tu , dia memang tak larat dan mampu rehatkan diri diatas katil yang kunun-kununnya selesa gitu .. Paling best sepanjang dia tu demamkan kakak roomate dia tolong jaga sepanjang malam , pastu kakak roomate tolong urut .. (budak tu sggp tak jumpa doc punya pasal tu dmm nak lama2, but2 dia takde la nak ponteng class) huu~

Sepanjang dia demam tu kan ada classmate tolong belikan yang dok lekat kat dahi tu , huu~  terharu jugalahkan , pastu2 ada sorang kakak senior ni bagi coklat .. Pastu2 kakak senior tu nak salam tangan diakan tetiba senior tegur 'demam ke?' tetiba dia nangis (ngade2 kan) hoo~ Dia tu sensitif sikit bila orang tegur depan2 gitu , sob3 ..

*tapi memang serius la dia tu kalau sakit memang degil betul tak nak jumpa doc, pernah sekali tu dia sakit yang teramat, sekali amik kau dapat ubat tutt tutt.. Still taknak makan, tapi apa kan daya dia kena jaga ketat oleh dua orang, terpaksa juga makan ubat tutt tutt tu.. Yes3!!! Padan muka, hee~
*dan sebenarnya juga, dia tak suka makan ubat biji2 tu, dia pernah muntah balik masa makan ubat biji2 tu.. Pastu ngs, seriusly penuh kesabaran juga la kalau dapat orang camni (tersedak)

Peringatan untuk diri ini (huu) dan kalian, jaga diri baik-baik ..
Sakit yang berpanjangan tu kan kan pergi jela jumpa doc, cari doc paling kacak .. Haa mesti korang tak rasa sakit kot, kot la (mcm pernah buatkan, wink3) Tapi serius doc laki ni kan kan lembut kot kalau pesakit dia gegurl , huu~ da2 jangan gatal, yang penting kalian sihat ya  ..

No comments:

Post a Comment